#DONTMUTEME Bruk stemmen din!

Å fortelle en historie, er mer enn å bare snakke selv.

Å fortelle en historie som gir mening er viktig. Å fortelle en historie som kan hjelpe en person er viktig. Å fortelle en historie som kan bringe kunnskap og forståelse er viktig. Å fortelle en historie er noe jeg vil. Men den historien trenger ikke å være min. Jeg har også lyst til å fortelle historien til andre. Om det kan hjelpe til forståelse eller hjelpe noen til å ikke føle seg alene. Og jeg vil rekke over de fleste spekter av psykisk helse. Både positive erfaringer, negative, vonde og gode ting oppi alt. Jeg vil høre fra alle med og uten diagnoser. Jeg vil få fram det som ligger mellom b-ø. Ja for jeg mener at samfunnet snakker om psykisk helse kun på a og å. De snakker om hvordan skal en ta opp mennesker tidlig nok, og hva en kan gjøre for å få ned selvmordsstatistikken. Ja, men hva med å snakke med alle de som er imellom. De som faktisk lever i det. De som har hele alfabetet, de som bare er komt et stykke, eller de som bare er i en startfase. Deres stemme kan skape forandring og forståelse. Ekte mennesker, med egne historier, og ikke bare fagfolk som jobber på bakgrunn av kunnskap som er lært igjennom bøker, men ikke egne erfaringer. Selvfølgelig er den kunnskapen viktig for å få fram tall og viktige punkter, men det må finnes et samarbeid med blandet kunnskap.

Min historie er bare en liten skvett i havet med erfaring og inntrykk. Min reise er ikke over, jeg har veldig langt igjen. Men den er ikke mindre viktig, det er ikke det jeg sier, den er viktig for meg. Men vi trenger mer.

Grunnen til at dette er viktig, er at jeg har møtt dem som ikke vil ta i min helse med pinner en gang. De mener det er viktig å snakke om psykisk helse, det er viktig å skaffe forståelse. Men vist jeg deler min historie blir det for mye for mange, eller noen bare vil ikke høre. De vil heller se på noen tall og grafer med statistikker. Noen kommer med tusen råd, som en allerede har prøvd. Andre vil ikke prøve å høre en gang.

Dette skal jeg prøve å jobbe med, dette vil jeg få ut. Jeg vil få ut historier, jeg vil bringe opplysning, kunnskap og forståelse. Jeg vil være der for andre. Være en støtte, og få støtte, jeg vil lære andre, og lære av andre. Jeg vil at Norge skal få det til. Veldig store ambisjon der, men en plass må jeg sette målet. Veien dit er veldig lang, og den kommer sikkert med mange fartsdumper. Men jeg har tenkt å prøve. Jeg skal planlegge, jeg skal jobbe, men jeg skal klare min drøm, jeg skal klare vår drøm. Skape noe som kan hjelpe, sammen med noen jeg stoler på og brenner for det samme som meg.

Drømmen om å lære av erfaringer, kunnskap og fagfolk. Der alle jobber sammen. Men for å få til dette trenger jeg hjelp av mennesker der ute. Har dere en historie dere kjenner dere vil dele. Om det er positive erfaringer innen psykisk helse, dårlige, om du har noe du sitter på som du kjenner du ville ha fått ut til noen. Ta kontakt med meg, ikke vær redd. Jeg kan nås på meldinger på min Instagram, helsearbeideren. Linken ligger helt oppe på bloggen min.

Dette er noe jeg ikke skal jobbe med alene. Dette er noe som krever planlegging, kartlegging og tålmodighet. Men en dag håper jeg at det kan hjelpe med å møte noen der ute. Redde et liv, få noen til å ikke føle seg alene. Jeg er mer enn en statistikk, jeg er mer en noen tall innen psykisk helse. Vi er mennesker med erfaring på godt og vondt. #DONTMUTEME

Håper alle har en fin kveld videre. Og igjen, om du kjenner på noe du vil dele, ta kontakt. Lurer du på noe ta kontakt. Er du uenig i noe, ta kontakt. Jeg vil høre fra dere alle som brenner inne med noe. Jeg vil selv lære. Jeg vil ikke være den som skal gjøre en forskjell, jeg vil at vi alle kan være med og gjøre en forskjell. Jeg vil at vi alle skal bety noe for noen. Jeg håper så mange som vil kan dele dette innlegget, sånn at det når ut til flere, og kanskje når ut til de som vil dele, vil ha en stemme som blir sett. Alt blir selvfølgelig anonymt vist en vil det. Jeg kommer ikke til å bruke historier uten godkjenning. Og jeg kommer til å forklare mer, og fortelle mer om dette senere også.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg